7 Mayıs 2024 Salı

Köln'de Aralık katliamları konulu panel düzenlendi

Almanya'nın Köln kentinde Maraş, Roboski ve 19 Aralık hapishaneler katliamlarına ilişkin panel düzenledi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Almanya'nın Köln kentinde Maraş, Roboski ve 19 Aralık hapishaneler katliamlarına ilişkin panel düzenledi.

İnsan Hakları Deneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Avukat Gülseren Yoleri ve 19 Aralık hapishaneler katliamı tanığı Ali Mitil konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan panelde ilk sözü alan Ali Mitil, 19 Aralık katliamında yaşanları aktardı. "19 Aralık operasyonunda 28 devrimci tutsak katledildi. Ümraniye'de 5 kadın tutsak diri diri yakıldı ve ardından F-Tipi hapishanelerine geçildi" diyen Mitil, "19 Aralık aynı zamanda bir direniştir ve umuttur. Teslimiyete karşı devrimci tutsakların gururlu direnişidir" dedi. 

Ardından söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri ise "Şu an Türkiye'de 286 bin 500 tutsak vardır. Ancak ülke genelinde hapishanelerde 60 bin mahpusun fazladan kalması bir çok tutuklu aynı yatakta yatıyor ve yemeklerini yetmediği, bulaşıcı hastalıkların ortaya çıktığı bir durum meydanda. Hasta tutsakların tedavi edilmemesi tecridin bir ürünüdür" diye konuştu. Yoleri, "Katliamlara karşı mücadele sürekli olmalıdır ve sadece yıldönemi etkinlikleri ile sınırlandırmamalıdır. Hatırlamak ve unutmamak önemlidir ama haksızlıklığa karşı sürekli mücadeleyi önemsemeliyiz" dedi.

Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.