28 Mart 2024 Perşembe

Köln'de 85. adalet nöbeti

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen 85. adalet nöbetinde Nahid Taghavi'ye İran'da 10 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi kınandı, 6 Ağustos günü görülecek Osman Kavala davasına dikkat çekildi.

Almanya'nın Köln kentinde Dayanışma'nın Sesi Derneği'nin çağrısıyla 85. adalet nöbeti gerçekleştirildi.

Merkezi Tren İstasyonu önünde yapılan adalet nöbetinde İran'da tutuklu olan Alman Nahid Taghavi, Türkiye'de 2018'den bu yana tutuklu olan Patrick Kraicker, Osman Kavala ve geçen hafta sonu ülkeye giriş yaparken Kayseri'de tutuklanan Alman Mahmut Güneş'in durumuna dikkat çekildi.

Eylemde yapılan konuşmada, Nahid Taghavi'ye "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla İran'da 10 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi kınandı. Eylemde Nahid Taghavi'nin kızı ve Yeşiller Milletvekillisi Omid Nouripoor birer mesaj yolladı ve mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Türkiye'de yaklaşık 2 yıl tutuklu kalan ve 3 yıl sonra Köln'e dönebilen Hozan Cane eylemde yaptığı konuşmada, "Türkiye'de büyük haksızlıklar yaşanıyor, eleştiri yapanlar veya kendi anadilinde konuşanlar tutuklanıyor. Özgür günler için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Dayanışma'nın Sesi Derneği üyelerinden eski SPD Milletvekilli Anke Brunn ise Türkiye'de 6 Ağustos'ta duruşması olan Osman Kavala'nın durumuna dikkat çekti. Brunn, "Türkiye AİHM kararlarına uymalıdır" dedi. 2018'den bu yana İstanbul Maltepe Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Patrick Kraicker'in annesi de adalet nöbetine katıldı.