20 Nisan 2024 Cumartesi

Köln‘de Albayrak ve Şahin için yapılan eylemde 'Gökhan Güneş nerede' denildi

Almanya'nın Köln kentinde Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için tutuklanan sosyalist Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin düzenlenen eylemde, İstanbul'da polisler tarafından kaçırılan ve kaybedilmek istenen sosyalist işçi "Gökhan Güneş nerede" diye soruldu.

Almanya'nın Köln kentinde, Yunanistan'da iki aydır tutuklu bulunan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin ve 20 Ocak'ta İstanbul'da polis tarafından kaçırılan Gökhan Güneş için eylem düzenlendi.

Young Struggle ve AvEG-Kon'un çağrısıyla yapılan eylemde, Albayrak ve Hüseyin'in derhal serbest bırakılması istenirken, kaybedilmeye çalışılan sosyalist işçi Gökhan Güneş'in de akıbeti soruldu.

Young Struggle adına yapılan konuşmada, Albayrak ve Şahin'in tutuklanmasının, AB'nin göçmen karşıtı politikalarının bir sonucu olduğu, sözde ileri Avrupa devletlerinin göçmen haklarını askıya aldığı dile getirildi. Internationale Jugend (Enternasyonal Gençlik) aktivistinin yaptığı konuşmada, enternasyonel dayanışmanın önemine değinildi.

AvEG-Kon adına yapılan açıklamalarda, Albayrak ve Hüseyin'in derhal serbest bırakılması istenirken, devlet güçlerince kaçırılan Gökhan Güneş'in de akıbeti soruldu. 90'lı yılların kaybetme politikalarına dönüldüğü belirtilirken, sosyalistlerin bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceği de belirtildi.

Köln'de Gökhan Güneş'in kaybedilmek istenmesine karşı etkinliklerin, 'Çadır Eylemi'yle devam edeceği belirtilerek, çadır eylemine katılım çağrısı yapıldı.