19 Mayıs 2024 Pazar

Kobanêli eylemciler: Açlık grevindeki tutsakların arkasındayız

Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerdeki tutsaklarla dayanışmak için Kobanê'de yapılan destek açlık grevi beşinci gününde. Eylemciler, tutsaklara seslenerek, "Kobanê halkı onlar için eylemdedir. Hapishanelerdeki arkadaşların arkasındayız" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması ve hapishanelerdeki baskı ve şiddete karşı 27 Kasım'da başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 42. gününde devam ediyor.

Tutsakların direnişine destek için Kobanê halkının Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde başlattığı açlık grevi ve dayanışma çadırı eylemi de 5. gününde. Eyleme PYD, Kongra Star, Devrimci Gençlik Hareketi, Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Komünist Devrimci Gençler (CKŞ), ilçe meclis ve komünlerinden onlarca kişi katıldı.

Açlık grevi eylemine katılanlar ETHA'ya konuştu, hapishanedeki tutsaklarla dayanışmak için açlık grevinde olduklarını söyledi.

'TUTSAKLARLA DAYANIŞMA GREVİNDEYİZ'
Açlık grevi eylemini sürdüren Fate İbrahim, "Bu eylemimiz hapishaneler içindir. Leyla Güven içindir. Biz önderliğimizin çıkmasını istiyoruz. Biz açlık grevindeki arkadaşların, önderliğimizin zaferini istiyoruz. Zafer Kürt halkınındır" şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Kurumu üyesi Dinya Mihammed de açlık grevine tutsaklara destek vermek için katıldığını belirtti. Dinya Mihammed şöyle konuştu: "Hapishanelerdeki arkadaşlara selam gönderiyoruz. Dayanışma grevindeyiz. Önder Öcalan'a yönelik bu komployu lanetliyoruz. Bizimle burada açlık grevine giren, yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz."

'KOBANÊ HALKI TUTSAKLAR İÇİN EYLEMDE'
Açlık grevi eylemcilerden Gûlistan Êlo ise hapishanelerdeki devrimci yurtsever tutsakları asla yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Gûlistan Êlo, "Hapishanelerdeki arkadaşların arkasındayız. Kobanê halkı onlar için eylemdedir. Hapishanedeki arkadaşların arkasındayız. Zafer bizimdir" dedi.

'HAPİSHANELERDEKİ TUTSAKLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR'
Açlık grevi eylemine katılan Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Üyesi Xanim İbrahim de, hapishanelerdeki devrimci yurtsever tutsakların direnişine destek olmak istediklerini dile getirdi. Xanim İbrahim, "Ben Kobanêli Kürt bir kadınım. Önder Apo ve halk için dayanışıyoruz. Direneceğiz, ayaklarımız üzerinde duracağız. Bugün hapishanelerdeki tutsaklar için ne yapsak azdır. Direnişi sürdüren tüm tutsaklara başarılar diliyoruz" diye konuştu.