19 Mayıs 2024 Pazar

Kobanê'de tutsaklarla dayanışmak için açlık grevi başlatıldı

Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerde Kürt tutsaklarının sürdürdüğü açlık grevi eylemiyle dayanışmak için Kobanê'de bir haftalık destek açlık grevi başlatıldı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde açlık grevi eylemi sürüyor. 

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Kurumu, Şehit Agit Meydanı'nda kurduğu çadırla destek açlık grevi eylemi başlattı. Bir hafta sürecek açlık grevi eylemine PYD, Kongra Star, TKŞ, JKŞ, CKŞ, Devrimci Gençlik Hareketi ile çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı.

Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Rewşen Hacim yaptığı konuşmada, hapishanelerde devam eden hak gasplarının en üst düzeye vardığını söyledi. Hacim, "Türk devleti bu saldırılarıyla Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor. Kuzey ve Doğu Suriye ile Şengal'e yönelik saldırılarla Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesini ve Demokratik Özerk sistemini yok etmeye çalışıyorlar" dedi. Hacim, işgalci Türk devletinin Kürt halkını bitiremeyeceğini vurguladı.