19 Mayıs 2024 Pazar

Kobanê'de kadın katilini halk yargıladı

Kobanê'de evli olduğu kadını ve çocuğunu işkence ederek katleden Hisên Ebdo Ebas, halk tarafından kurulan mahkemede yargılandı. Halk, kadın katili Ebas'a müebbet hapis cezası verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê Kantonu'nda 22 Şubat 2020 tarihinde evli olduğu 26 yaşındaki Hûda El-Elî ve 7 yaşındaki çocuğu Azad Hisên Ebas'ı işkence ederek katleden Hisên Ebdo Ebas, halk mahkemesinde yargılandı.

Katilin halk tarafından yargılanması kararının ardından Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Bakanlığı, Özerk Yönetim Kurum, Meclis ve Kobanê ve Sırrin halkından 75 kişinin katılımıyla Baqi Xido Kültür Merkezi'nde halk mahkemesi kurdu.
 
Saygı duruşu ile başlayan halk mahkemesinde Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Bakanlığı adına yapılan konuşmada, "Rojava genelinde ilk defa böyle bir platform halkın arasında yapılmakta. Fail, eşini ve çocuğunu öldürdüğü için bugün bütün halk huzurunda halkın kararıyla cezalandırılacak. Katliamın şekli aktarıldıktan sonra hepinizin görüşlerine yer vereceğiz" dedi.

Ardından fail Hisên Ebdo Ebas'ın avukatı Mihemed Nuri Berkel savunma yaptı.


 
Avukatın savunmasının ardından halk görüşlerini dile getirdi. Halkın görüşlerinin alınmasının ardından Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Bakanlığı yetkilileri, katilin müebbet hapse ve Hûda El Elî'nin iki kızı içinde 30 milyon Suriye Lirası para cezasına çarptırıldığı yönündeki halk kararını açıkladı.