21 Mayıs 2024 Salı

Koalaların soyu tükenme tehdidi altında

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki koalaların soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Araştırmacılar acil harekete geçilmediği takdirde, 2050 yılına kadar yaşam alanları gittikçe tükenen koalaların soyunun tükeneceği konusunda uyardı.

Avustralya'da yapılan parlamento soruşturmasına göre acil harekete geçilmediği takdirde 2050 yılına kadar Yen Güney Galler eyaletindeki koalaların soyu tükenebilir.

The Guardian'da yer alan habere göre, yaşam alanları gittikçe yok olan koalaların Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Geçen yıl çıkan yangınların Yeni Güney Galler'de koalaların yaşam alanının yüzde 24'ünü yok ettiği ortaya çıktı. Yangından önce eyaletteki koala sayısı 36 bin olarak belirtilirken, en az 5 bin koalanın yangında öldüğü kaydedildi.

Ayrıca bölgedeki ağaç kesme ve tarım arazi açma faaliyetlerinin de koalaların hayatta kalmasını zorlaştırdığı belirtildi. İklim kriziyle birlikte şiddetlenen ve yoğunlaşan aşırı hava olaylarının da koalaların yaşamı açısından tehdit oluşturduğu belirtilirken koalaların ana besin kaynağı okaliptüsün kalitesinin de değiştiği ortaya çıktı.

Parlamentoya çağrı yapan araştırmacılar, geride kalan koalaların doğal yaşam alanlarının korunması için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.