18 Mayıs 2024 Cumartesi

KNK: İşgal saldırılarına sessiz kalmayın

Türk devletinin Metina, Avaşin ve Zap'a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepki gösteren KNK, Kürt halkının saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndaki Metina, Avaşin ve Zap'a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırılara karşı tavır alınması gerektiği vurgulanan açıklamada, operasyonların durdurulması için, BM, NATO ve AB'nin harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye'nin 24 Nisan'da havadan ve karadan Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine yönelik askeri operasyonun, Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde gerçekleşmesinin manidar olduğu, söz konusu saldırılar ile Kürt halkına mesaj verilmek istendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"KNK olarak Kürt ve Kürdistan halklarının her ne gerekçe ile olursa olsun bu saldırılara karşı olduğunu ortaya koyması gerektiğini düşünüyoruz. Kürt halkı bu saldırılara sessiz kalmamalıdır. İşgalci saldırılara karşı yurtsever refleksin ortaya çıkması gerekiyor. BM, NATO ve AB'nin de bir an önce bu saldırıları durdurmak için harekete geçmesi gerekmektedir. Şimdi Kürt halkını ve onurunu koruma zamanıdır. Herkes onurunu korumak için yurtsever bir bilinçle hareket etmelidir."