18 Mayıs 2024 Cumartesi

KNK heyeti Maxmur Kampı'nda incelemelerde bulundu

Türk devletinin saldırılarının hedefinde olan Maxmur Kampı'nda incelemelerde bulunan KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad, "Kürtler ancak birliğini sağlarsa saldırılara karşı durabilir, işgali durdurabilir" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeyneb Murad'ın da aralarında bulunduğu heyet, Türk devletinin saldırılarının hedefinde olan Güney Kürdistan'da bulunan Maxmur Kampı'nı ziyaret etti.

Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanları tarafından karşılanan heyet, Türkiye'nin 5 Haziran'da SİHA saldırısı düzenlediği bölgede incelemelerde bulundu.

Rojnews'te yer alan habere göre, saldırı bölgesinde incelemelerde bulunan KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, saldırıların insan haklarına yönelik olduğunu belirterek, Türkiye'nin uluslararası hukuku çiğnediğini söyledi. Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimine, Irak merkezi hükümetine ve Birleşmiş Milletlere seslenen Murad, "Saldırılara sessiz kalmayın. Her Kürdün, Kürdistan topraklarında huzur içinde yaşama hakkı var. Maxmur halkının da huzur içinde yaşaması için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

Kürtlere birlik çağrısında bulunan Murad, "Kürtler ancak birliğini sağlarsa saldırılara karşı durabilir, işgali durdurabilir ve özgürlüğü sağlayabilir" ifadelerini kullandı.