17 Eylül 2024 Salı

KGÖ'den MLKP'nin 30. yılında meşaleli yürüyüş

Köln'de MLKP'nin 30. yılı dolayısıyla meşaleli yürüyüş düzenleyen Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), MLKP'nin 30 yıllık mücadele tarihine dikkat çekti. Komünist gençler, "Partimizi kutluyor ve devam eden devrimci mücadelesinde başarılar diliyoruz"

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Almanya'nın Köln kentinde Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) kuruluşunun 30. yılını eylemle kutladı. 

"MLKP'nin 30. yıldönümü - Uluslararası dayanışmaya selam olsun" pankartı ve meşalelerle yapılan yürüyüşte halklara yönelik konuşmalar yapıldı. 

'PARTİMİZİN DEVRİMCİ MÜCADELESİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ'
Konuşmalarda şunlar söylendi: "30 yıl, Türk devletine, Kürdistan işçilerine ve halklarına yönelik baskıya karşı mücadele demektir. 30 yıl kapitalizme ve ataerkilliğe karşı mücadele demektir. 30 yıl, Almanya ve Köln de dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki devrimcilerin öğrenebileceği bir şeydir. Krizlerin, savaşların ve egemen sınıfın şiddetinin hüküm sürdüğü bu dönemde, insanlığı içinde bulunduğu sefaletten kurtarmanın ve baskı, sömürü, savaş ve krizden arınmış bir toplum inşa etmenin tek yolunun sosyalizm olduğu giderek daha açık hale gelmektedir. Partimizi kutluyor ve devam eden devrimci mücadelesinde başarılar diliyoruz!"