23 Nisan 2024 Salı

KGÖ'den Hildesheim'de ölümsüzler için Newroz eylemi

Almanya'nın Hildesheim kentinde ölümsüzleşen MLKP/KGÖ savaşçıları Avaşin Tekoşin Güneş ve Firat Newal için KGÖ, grafiti eylemiyle Newrozu kutladı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Avaşin Tekoşin Güneş (Ivana Hoffman) ve Firat Newal'i (Özgür Namoğlu) Almanya'nın  Hildesheim kentinde andı.

7 Mart 2015 yılında Til Temir'de şehit düşen enternasyonal savaşçı Güneş ve 3 Ocak 2023 tarihinde faşist Türk devletinin SİHA saldırısında ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Newal için Hildesheim'de grafiti yapıldı.

"Wir werden eure Feuer am brennen halten-Ateşinizi yakmaya devam edeceğiz" yazısı ile Ivana Hoffman ve Özgür Namoğlu'nun resimlerinin göründüğü grafiti de "Newroz pîroz be" denildi.

Eyleme ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Almanya'nın Hildesheim kentindeki Komünist Gençlik Newroz'da yeni yılı karşılıyor ve şehitler Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'ndan umut alıyor. İki şehidimiz Almanya ve Kürdistan'da adalet için mücadele ettiler. Halkların özgürlüğü ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleştiler. Ezilenlerin çağrısına uydular ve devrim için yandılar. Onlar biz gençlerin içinde de bir ateş yaktılar. Bu yüzden onlara söz veriyoruz, bu yıl da onların ateşini yakmaya devam edeceğiz. Onların yolundan gidecek ve onlardan öğreneceğiz. Şehitler mücadelemizde yaşıyor, onlar devrimin orman yangını gibi yayılması için uğruna savaşmaya devam edeceğimiz umut ateşidir. Yaşasın direniş! Yaşasın özgürlük! Yaşasın sosyalizm! Newroz pîroz be."