17 Eylül 2024 Salı

KGÖ Avrupa 3. Konferansını topladı: KGÖ saflarında birleşelim

KGÖ Avrupa 3. Konferansını topladığını duyurdu. "Örgütlenelim, özgürleşelim, geleceğimizi kazanalım, gençlik devrim saflarına" şiarıyla toplanan KGÖ Avrupa 3. Konferans, "hayatın ve mücadelenin her alanında, gençliğin en yakıcı sorun ve taleplerine devrimci cevaplar üretmeye; genç komünistleri, kazanımlarımıza yaslanarak iddialarımızı büyütmeye, enternasyonalist birlik ve dayanışmayı yükseltmeye" çağırdı. 

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa 3. Konferansını topladı. "Örgütlenelim, özgürleşelim, geleceğimizi kazanalım, gençlik devrim saflarına" şiarıyla toplanan konferans Avrupa topraklarından 30. yılında "ateş altında, bedel kapılarından geçilerek yaratılan tarihi" selamladı. 

'KONFERANS IVANA HOFFMAN VE ÖZGÜR NAMOĞLU'NA ADANDI'
KGÖ, Avrupa 3. Konferansına ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: "KGÖ Avrupa, 8-12 Ağustos tarihlerinde 3. Konferansını başarıyla gerçekleştirdi. 8 Ağustos tarihinde ölümsüzlerin anısına saygı duruşu ve Enternasyonal marşıyla başlayan Konferans, sloganlar, en genç delegenin konuşması ve Enternasyonal'in söylenmesiyle 12 Ağustos tarihinde aynı coşkuyla sona erdi. Sosyalist demokrasinin bir örneği olan 3. Konferans, günde beş oturumluk yoğun bir çalışma temposuyla toplam 60 saat çalıştı. 'Örgütlenelim, özgürleşelim, geleceğimizi kazanalım. Gençlik devrim saflarına' şiarıyla, genç milyonların eyleme geçme kanallarını zorladığı koşullarda, Avrupa'da gençlik mücadelesini bir adım öne taşıma iddiasıyla toplanan 3. Konferansımız, Türkiye ve Kürdistan'da zindanlarda, dağlarda ve sokaklarda, lise ve üniversitelerde faşizme karşı savaşan bütün komsomolları selamladı ve mücadeleyi Avrupa cephesinden büyütme ve ileriye taşıma sözünü yineledi. Partiye ve ölümsüzlere bağlılığını en açık şekilde ifade eden 3. Konferans, Avrupa gençliğinin yol göstericileri Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'na adandı.

'KONFERANSIMIZ DEVRİM SAFLARINDA ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYOR'
"Gençler, kapitalist emperyalist sistemin kendi ölüm çukurunda debelendiği, emperyalist rekabetin şiddetlendiği ve yerküremizi yeni bir dünya savaşına doğru sürüklediği, yeni faşist hareketlerin büyümeye devam ettiği, ekolojik yıkımın artık geri dönülemez düzeylere ulaştığı, erkek egemen burjuva sistemin her alanda büyük yıkımlara yol açtığı, kadın cins kırımının değişik biçimlerde artarak sürdüğü, egemenlerin yeni kuşaklara, ebeveynlerinden daha iyi bir hayat vaat edemediği koşullarda gençlik, geleceksizlik ve umutsuzluğun uğursuz pençesi altında. Genç milyonlar, düzenin belirsizliğine, toplumsal sefalete, artık bir halk hastalığı haline gelmiş depresyona ve psikolojik hastalıklara, günlük yaşama işlemiş ırkçılığa, cinsel şiddete ve LGBTİ+ düşmanlığına, hayatlarının üzerine kara bir bulut gibi çöken bu çürümüş sisteme karşı arayış içerisinde. Tam da bu arayışın bugünkü koşullarında, bir tarafta çetecilik, uyuşturucu bağımlılığı, siyasal islam, İncel hareketi gibi yeni türleriyle cinsiyetçilik, LGBTİ+ düşmanlığı, şovenizm, yani her renkten çeşidiyle gericilik, gençliği yozlaştırmanın yollarını döşüyor. Diğer tarafta ise yeni, özgür bir dünya ve daha iyi bir yaşam mücadelesi, genç milyonlara toplumsal ve siyasal sorunlara karşı örgütlü mücadele etme olanağı ve gerçeğini sunuyor. 3. Konferansımız, toplumsal saflaşmanın keskinleştiği bugünkü koşullarda, gençliği eyleme, özgürleşmeye, devrim saflarında örgütlenmeye çağırıyor.

'MLKP VE KKÖ KARARLARINI HAYATA GEÇİRME GÖREVİNİ YERİNE GETİRME YOLLARINI ELE ALDI'
"Gençler, verimli tartışmaların ve yoldaşça bir ortamın damga vurduğu Konferansımız, KGÖ Avrupa'nın son üç senelik faaliyetlerini devrimci eleştiri ve özeleştiri süzgecinden geçirdi; zayıflıklarını ve güçlü yanlarını, başarılarını ve kazanımlarını değerlendirdi ve içinde bulunduğu gerçekliği özenle çözümledi. Örgütsel, politik ve ideolojik sorun ve perspektiflerini tartışan 3. Konferans, karşı karşıya olduğu sorunların 'gelişen bir örgütün sorunları' olduğu gerçeğinde birleşti. Yürüttüğü tartışmalar ve aldığı kararlarla, yeni mücadelelere, daha büyük zaferlere hazır olduğunu ilan etti. Avrupa'da gençlik hareketinin durumu, örgütsel-siyasal önderlik ve kadro politikası sorunları, parti ile gençlik ilişkileri, genç kadın ve LGBTİ+ çalışması, ideolojik mücadele, basın-yayın çalışması gibi farklı konuları tartışan Konferansımız, 7. MLKP Kongresi ve 3. KKÖ Konferansı karar ve perspektifleri ışığında, parti çizgisi ve politikalarını Avrupa gençliği arasında hayata geçirme görevini yerine getirmenin yollarını ele aldı.

'BİRLEŞELİM Kİ YÜKSELEN SESİMİZ ÖZGÜR BİR GELECEĞİN MÜJDECİSİ OLSUN'
"Gençler! 3. Konferans; gençliği, yaşadığı ve ürettiği bütün alanlarda direnişi yükseltmeye çağırdı. 3. Konferans; artan savaş ve faşizm tehlikesine, ırkçılığa, göçmen ve mülteci düşmanlığına karşı safları büyütmeye çağırdı. 3. Konferans; genç kadınları, örgütlenmeye, özneleşmeye ve önderleşmeye çağırdı. 3. Konferans; LGBTİ+'ları, heteroseksizme karşı örgütlenmeye, kolektif bir devrimci LGBTI+ kimliği yaratmaya çağırdı. 3. Konferans; faşist şeflik rejimine karşı gençliğin birleşik mücadelesini Avrupa'da örmeye çağırdı. 3. Konferans; hayatın ve mücadelenin her alanında, gençliğin en yakıcı sorun ve taleplerine devrimci cevaplar üretmeye çağırdı. 3. Konferans; genç komünistleri, kazanımlarımıza yaslanarak iddialarımızı büyütmeye, enternasyonalist birlik ve dayanışmayı yükseltmeye çağırdı. Liseli, üniversiteli arkadaş, genç işçi ve işsizler, genç kadınlar ve LGBTI+'lar: Gençliğe vaat edecek hiçbir şeyi kalmamış bu çürümüş düzene karşı savaşmak isteyen, yeni bir dünya, özgür ve adil bir gelecek özlemiyle dolu bütün gençleri isyan etmeye, kölelik zincirlerini kırmaya, lisede, üniversitede, evde, işyerinde, sokakta harekete geçmeye, bizi hiçe sayan bu sistemi birlikte alt üst etmeye çağırıyoruz! Öfkeni öfkemize, sesini sesimize kat! KGÖ saflarında birleşelim; birleşelim ki, yükselen sesimiz, özgür bir geleceğin müjdecisi olsun! 

"Şan olsun KGÖ Avrupa 3. Konferansına!
Tek yol devrim, yaşasın sosyalizm!
Yaşasın gençliğin enternasyonal mücadelesi!
Devrimin zaferi için, yaşasın MLKP!"