5 Mayıs 2024 Pazar

KGÖ 2. Avrupa Konferansı'nı gerçekleştirdi

KGÖ 2. Avrupa Konferansı'nı gerçekleştirdi. Konferansa ilişkin yapılan açıklamada, "Genç işçileri, emekçileri, öğrencileri, kadınları ve LGBTİ+'ları KGÖ'de birleşmeye ve yaşanılabilir bir geleceği birlikte kazanmaya çağırıyoruz" denildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), 25-27 Haziran 2021 tarihlerinde 2. Avrupa Konferansını gerçekleştirdiğini duyurdu.

KGÖ Avrupa Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, "2. Avrupa Konferansımız ile ölümsüz genç devrimciler Ivana Hoffmann ve MK üyemiz Cebrail Günebakan başta gelmek üzere Suruç'ta ölümsüzleşen yoldaşlarımızın izinde yürüdüğümüzü ve yürüyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" diye belirtildi.

KGÖ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"İşçi sınıfı ve ezilenler üzerindeki politik ve ekonomik baskı-sömürü mekanizmaları pandemi sürecinde daha acımasız biçimde işledi. Aşılamayan ekonomik bunalım, geri dönülemez bir noktaya yaklaşan ekolojik yıkım, bitmeyen savaşlar ve dünyanın her yerinde patlak veren halk ayaklanmaları kapitalizmin varoluşsal bir kriz içerisinde olduğunu gösteren belirtilerdir. Bütün dünyada geleceksizliğe sürüklenen halk gençliği söz konusu ayaklanmanın öncülüğünü üstleniyor, kitlesel olarak düzenden kopmaya devam ediyor.

"Avrupa, küresel iklim isyanından Kadın Grevine, Sarı Yeleklilerden ırkçı faşit saldırılara karşı göçmenlerin isyanına kadar kitlesel ayaklanmalar ve isyanlarla kaynadı. Genç komünistler olarak bütün bu mücadelelerin en önünde mevzilenmeye ve sosyalizme doğru ilerletmeye hazırız.

"Bu koşullarda 2. Avrupa Konferansının toplanması genç komünistlerin sosyalist demokrasiye bağlılığının bir ifadesi olduğu gibi gelişme ve kendi sınırlarını aşma isteğinin de bir ifadesidir.

"2. Avrupa Konferansı kadın özgürlük mücadelesi, LGBTİ+, gençlik kitleleri arasında devrimci faaliyet, parti örgütleri ile KGÖ ilişkisi, gizli çalışma, devrimcilik, ideolojik gelişim ve genç kadro politikası ile ilgili yürüttüğü tartışmalarla gençlik mücadelesinin güncel ihtiyaçlarını yanıtlama gücünü geliştirdi.

"Sınıf mücadelesini ve gençliğin durumunun çeşitli yönleriyle ele alan 2. Avrupa Konferansı, LGBTİ+ kurtuluşu, kadın devrimi, antifaşizm, antiemperyalizm ve ekolojik mücadeleyi öncelikli siyasal gündemler olarak işledi.

"LGBTİ+'ların özgün örgütlülüklerini oluşturmaları ve görünürlükleri arttırmaları ile ilgili kararlar 2. Avrupa Konferansımızın öne çıkan kazanımlarından oldu. LGBTİ+'lar dünyanın her yerinde yaşam ve varolma hakları için mücadelelerini yükseltirken bizler de genç komünistler olarak bu mücadeleyi devrimci bir zeminde sürdürmeyi ve LGBTİ+ hareketinin büyük bir bölümünde egemen olan burjuva hegemonyanın geriletilmesi görevini üstlenmiş bulunmaktayız.

"Bütün dünyada olduğu gibi Avrupa'da da kadın hareketi toplumsal hareketlerin önünde yürümekte. Komünist genç kadınlar olarak büyüyen kadın hareketinin bileşeni ve militanları olarak kadın devriminin devrimci programını özgüvenle savunarak erkek egemenliğe karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Kadın hareketinin devrimci potansiyelinin gelişmesi önünde engel olan postmodern etkilenmeler ile kararlıca mücadele ederek ve böylece burjuva propagandanın boş vaatleri yerine kadın özgürlük mücadelesini devrimci bir temelde ilerletmenin sorumluluğuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

"Genç devrimciler olarak kapsamlı görevlerle karşı karşıyayız. Sömürü düzeninin ve onun devletinin baskıları artıyor. Avrupa burjuvazisinin ideolojik kuşatmasını ve 'sınırlandırılmış devrimcilik' gerçeğini bir kez daha ele alan 2. Avrupa Konferansımız, ideolojik mücadelenin önemi üzerinde durdu ve önüne profesyonel devrimciler kazanma hedefi koydu. Ölümsüz devrimcilerin fedai ruhu ve devrimci iradesini genç devrimcilere çıta olarak tanımladı.

"Daha ileri sorumlulukların yerine getirilmesi için yeni gençlik kadrolarının yetişirilmesinin belirleyiciliğini hatırlatan 2. Avrupa Konferansı, bu konuyu ciddiyetle ele almaya dönük bir dizi karar aldı.

"Partimiz MLKP'nin Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'daki deneyim ve kazanımları özümseyerek gençlik örgütümüzün devrimci potansiyelini realize edecek, MLKP'yi geniş gençlik kitleleri ile buluşturacağız. Bu iddia ve irade ile 2. Avrupa Konferansımızın kararlarını yerine getirmek, sınırlarımızı yıkıp örgütlülüğü yükseltmek, İvana Hoffmann ve Cebrail Günebakan ekolünden devrimcilikler geliştirmek için kendimizi ortaya koyacağız.

"Bu doğrultuda siz genç işçileri, emekçileri, öğrencileri, kadınları ve LGBTİ+'ları KGÖ'de birleşmeye ve yaşanılabilir bir geleceği birlikte kazanmaya çağırıyoruz."