28 Nisan 2024 Pazar

Kenya ve Nijerya'da polis virüsten daha çok öldürdü

Afrika'da koronavirüse karşı önlemler, katliama dönüştü. Kenya ve Nijerya'da sokağa çıkma yasaklarına uymadıkları için polis tarafından öldürülenlerin sayısı virüs nedeniyle ölenlerin sayısını aştı.

Kenya ve Nijerya'da polis, sokağa çıkma yasaklarını ihlal edenlere ateş açtı. Kenya'da 12 kişi, Nijerya'da ise 18 kişi yaşamını yitirdi.

Afrika'da yayılmaya devam eden virüs nedeniyle Kenya'da 234 vaka görülürken, 11 kişi yaşamını yitirdi. Önlemleri şiddete dönüştüren polis nedeniyle ise 12 kişiyi yaşamını yitirmiş oldu.

NİJERYA'DA VİRÜSTEN 12 POLİS ATEŞİYLE 18 KİŞİ ÖLDÜ
Nijerya'da da önlemler adına polis silaha sarıldı. Nijerya’da da koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan 18 kişi polislerce öldürüldü.

İnsan Hakları Ulusal Komisyonu (NHRC) tarafından yayımlanan raporda, koronavirüsle mücadele kapsamında, ülkenin bazı eyaletlerine uygulanan sokağa çıkma yasağının uygulanması çerçevesinde güvenlik güçlerinin son 2 haftada 18 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Raporda güvenlik güçlerinin yasağı uymayan 33 kişiye de işkence yaptığı ve olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

442 vakanın tespit edildiği ülkede, 13 Covid-19 hastası hayatını kaybetti.