19 Mayıs 2024 Pazar

KDP'nin gerilla güçlerine saldırısı Qamışlo'da lanetlendi

Qamişlo'da yüzlerce kişi Güney Kürdistan'da gerilla güçlerine yönelik saldırıları lanetledi, ihanete ve sömürgecilikle işbirliği çizgisine karşı tutum alma çağrısı yaptı.

Qamışlo halkı, Güney Kurdistan'da KDP güçlerinin saldırılarını protesto etmek için sokağa çıktı.

Qamişlo'da yüzlerce kişi Güney Kürdistan'da gerilla güçlerine yönelik saldırıları lanetledi, Bağdat ve Hewler yönetimleri arasında imzalanan Şengal'e saldırı anlaşmasından vazgeçilmesini istedi.

12 Mart Stadı önünde bir araya gelen Qamışlo halkı, "İhanete hayır", "Yaşasın Şengal direnişi" attı. Eyleme PYD, Kongra Star, Şehit Aileleri Kurumu, Özerk Yönetim temsilcileri, TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri de katıldı.

Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. PYD Qamişlo Eşbaşkanı Mesut Dawud, KDP güçlerinin dün akşam saatlerinde gerilla güçlerine saldırdığını ve yaralılar olduğunu hatırlattı. Dawud, "Kürt halkının birliği beklediği, haklarını elde etmeye yaklaştığı bir dönemde, KDP Amediyê ve Duhok kentlerinde gerilla güçlerine saldırdı. Bu saldırı, KDP'nin Kürtlere dönük ihanetini, Türk devletine desteğini ortaya çıkarıyor" dedi.

Kürt halkına ihanete ve sömürgecilikle işbirliği çizgisine karşı tutum alma çağrısı yapan Dawud, "Kürt halkı, KDP'nin Başûrê Kürdistan'a dönük komplolarına karşı daha sert bir tutum göstermelidir. Kürdistan ve dünyadaki tüm Kürtler, KDP'nin ihanetini kınamalı ve Kürt birliğini sağlamak için direnmelidir" şeklinde konuştu.