16 Eylül 2024 Pazartesi

Kasım Engin'in şehit edilmesi Kobanê'de lanetlendi

PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in katledilmesi ve Türkiye'ye bağlı çeteler tarafından Efrin'de kadınlara şiddet uygulanması, Kobanê'de yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Kobanê halkı Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak ve Türk devletinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'i anmak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Özgür Kadın Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi sloganlarla Şehit Agit Meydanına yürüdü.  Sık sık "Kahrolsun ihanet", "Şehitler ölümsüzdür",  "Direnmek yaşamaktır" ve "Şehit Kasım ölümsüzdür"  sloganları atıldı.

Saygı duruşu ardından açıklama yapan Ferhan Kobanê, "Şehit Kasım, büyük bir devrimci ve önder bir niteliğe sahipti. O her zaman halkların birliği ve kardeşliği için mücadele etti. Biz şu an burada özgür bir yaşam sürdürüyorsak, onların mücadelesi ve fedai savaşçılıklarına borçluyuz. Onların yolundan ilerleyerek onlara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Efrîn'de Melek Nebîh Xelîl isimli genç kadının Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledildiğini hatırlatan Kobanê, Türk devletinin kadınlara yönelik saldırılarını lanetledi. Kobanê, "Türk devleti Efrîn'de insanlık dışı bir siyaset izliyor. Tüm Kürt ve ezilen halklar Türk devletinin bu saldırılarına karşı durmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 
  
Eylemde PYD adına konuşan Berivan Hesen de, Kasım Engin'in mücadelesine dikkat çekti, "Ona söz veriyoruz. Yolundan ilerleyeceğiz ve bu devrimi büyüterek ihaneti yeneceğiz" dedi.  Türk devletinin kadın düşmanı uygulamalarına dikkat zaten Hesen, "Türk devleti kadın düşmanlığını çeteleri eliyle Efrîn'de vahşice uyguluyor. Biz kadınlar bu düşmanlığı ve faşizmi mücadelemizle yeneceğiz. Tüm kadınları örgütlü mücadeleye çağırıyorum" diye belirtti.