30 Nisan 2024 Salı

Kardeş Aile Kampanyası sona erdi

Deprem katliamının ardından Kardeş Aile Kampanyası kapsamında 25 aileye ulaşan ve her ay dayanışma içinde bulunan GİK-Der ve Rengin Kadın Korosu, nisan ayında kampanyayı sonlandırdığını duyurdu; kampanya kapsamında kendileriyle birlikte hareket eden, dayanışma çağrısına yanıt verenlere teşekkür etti. Öte yandan deprem bölgesinde bulunan alileler de kampanya kapsamında yanlarında olan GİK-Der ve Rengin Kadın Korosu'na teşekkür etti. 

6 Şubat deprem katliamının ardından birçok demokratik kitle örgütü gibi Göçmen İşçiler Kültür Derneği ilk andan itibaren depremden etkilenen halklarla dayanışmak için harekete geçti. İlk günlerde toplanan bağışlarla sahada çalışma yürüten devrimci ve ilerici parti ve örgütler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımlar yapıldı. Bu süreçte devletin ölüme, açlık ve yoksulluğa mahkum ettiği halklara Rengin Kadın Korosu, Tutsakların Sesi Platformu ile ortak yürütülen bağış kampanyasında toplanan paralarla soba, çadır, hijyen malzemeleri başta olmak üzere temin edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

'25 AİLEYE HER AY DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK'
Gelinen aşamada Kardeş Aile Kampanyası'nın sona erdiğini duyuran GiK-DER, bir açıklama yaptı. Depremin olduğu ilk andan itibaren bu sürecin birkaç aylık bir süreç olmadığı, bunun için daha uzun dönemli çalışmalara ve projelere ihtiyaç olduğu belirtilen açıklamada, "Bu belirlemenin bir sonucu olarak GİK-Der'in bağlı olduğu Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Nisan ayında kardeş aile kampanyası başlattı. Deprem bölgesinden bir aile ile Avrupa'da yaşayan bir aileyi buluşturarak en az 1 yıl maddi-manevi destek sunan 'Kardeş Aile Kampanyası'na bizler de Rengin Kadın Korosu ile beraber 25 aile ile katıldık. Bir yıl boyunca kendimize kardeş edindiğimiz 25 aileye her ay destek olmaya çalıştık. Nisan ayı itibarı ile bu kampanyayı sonlandırmış oluyoruz" dedi.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
GİK-Der, şöyle devam etti: "Deprem bölgesinde olan ailelerin halen bir çok ihtiyacının olduğunun farkındayız. Erdoğan şefliğindeki rejimin sorumluluğunda katliama dönüşen depremin sonuçları halen bütün yıkıcılığıyla sürüyor, bölge halkının yaşamını belirliyor. Bir tarafta dayanışmayı büyütecek çalışmalarımızı sürdürürken Tayyip Erdoğan şefliğindeki rejime ve rant-sermaye düzenine karşı da mücadeleyi büyüteceğimizi bir daha belirtmek istiyoruz. Bu süreçte başta kampanyaya destek veren üye ve dostlarımız olmak üzere dayanışmayı büyüten herkese teşekkür ediyoruz. Che Guevara'nın 'Dayanışma ezilenlerin inceliğidir' sözü bize rehber olmaya devam ediyor."

Öte yandan Antakya'da bulunan halk da dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti.