18 Nisan 2024 Perşembe

Kadınların 24 Haziran'ı: Başaracağız, çünkü kadınlarla değişir

HDP Kadın Meclisi, kadın adaylarını ve hazırladıkları deklarasyonu 22 Mayıs'ta açıklayacak. Kadın Meclisi'nin sloganı ise, "Kadınlarla Değişir" olacak. TJA da Diyarbakır'da seçim deklarasyonunu açıkladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) açıkladığı seçim bildirgesinde kadınlara geniş yer verdi. Bildirgede, Kadın Bakanlığı'nın kurulması, 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi, eş cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi gibi birçok kadından yana düzenleme de yer alıyor. 
 
HDP Kadın Meclisi, 22 Mayıs’ta hem kadın milletvekili adaylarını hem de seçim stratejisini içeren deklarasyonu açıklayacak.  
 
Seçim sloganını "Kadınlarla Değişir" olarak belirleyen HDP Kadın Meclisi, kadından yana bir yaşam için yapılması gerekenlere bildirgesinde yer verecek.
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA) da bugün Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısıyla deklarasyonunu duyurdu. "Özgürlük kadınlar için, demokrasi cumhuriyet için" sloganını belirleyen TJA, "Kürt sorununu demokratik birlik anlayışı ile çözüme kavuşturmak temel mücadelemiz olacaktır" dedi.
 
Siyasetin kadın ve erkek eşitliği temelinde demokratikleştirilmesi için mücadele edeceklerini duyuran TJA; bildirgesinde şu ifadelere yer verdi: "Kadınlar kendi hayatları ile ilgili kararları verecek, bu kararları kadın seçmenlerden aldığı yetki ile alacak, yasama yetkisi ile devleti kadın özgürlüğü ve eşitliğine duyarlı kılacaktır. Kadına yönelik suçları insanlık suçları temelinde ele alacak, temel kadın haklarını güvenceye alan kadın özgürlüğü anayasası toplumsal sözleşme hukukumuz olacaktır."
  
Meclis'te kadın adalet divanının kurulması ve cinsiyetçilikten arındırılmış bir eğitim sistemi için mücadele edeceklerini belirten TJA; "Başaracağız, çünkü biz güçlüyüz. Başaracağız, çünkü biz, daha önce başardık. Başaracağız, çünkü biz, başarılı olan kadın özgürlük sistemimiz ile Demokratik Cumhuriyeti inşa edecek akla, yüreğe ve cesarete sahibiz" diye belirtti.
 
Açıklamanın ardından kadınlar alkış ve zılgıtlar eşliğinde halay çekti.