27 Nisan 2024 Cumartesi

Kabil Havalimanındaki saldırıyı IŞİD üstlendi

Kabil Havalimanındaki saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırılarda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi, en az 150 kişi yaralandı. ABD saldırılara karşılık vereceğini açıkladı.

ABD'nin yönetimi Taliban'a teslim ettiği Afganistan'da, binlerce kişinin ülkeden çıkmak için beklediği Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dışında dün yaşanan bombalı saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD intihar saldırısında, 'tercümanları ve Amerikan ordusuyla iş birliği yapanları' hedeflediğini açıkladı.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 90'A YÜKSELDİ
ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD saldırısında 13 ABD askerinin öldüğünü, 18 askerin de yaralandığını açıkladı. Reuters ajansına konuşan bir Taliban yetkilisi de, en az 28 Taliban üyesinin saldırılarda öldüğünü açıkladı. İsmi açıklanmayan yetkili, "Amerikalılardan daha fazla insanı kaybettik" dedi.

ABD ordusu yeni saldırılar olabileceği uyarısında bulunurken, Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, saldırının karşılığını vereceklerini söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, saldırıdan IŞİD'in Afganistan'daki uzantısı IŞİD-K'nın (IŞİD-Horasan grubu) sorumlu olduğunu belirtildi. Biden, IŞİD-K'nın mevzilerine saldırı emri verdiğini, ayrıca askeri yetkililerle diğer seçenekleri görüştüklerini de ifade etti. Havaalanından tahliyelerin ise planladığı gibi 31 Ağustos'a kadar devam edeceği açıklandı.

IŞİD'in dün gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 90'a yükseldiği, 150 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.