19 Mayıs 2024 Pazar

Ivana Hoffmann Duisburg'taki mezarı başında anıldı

Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann, Duisburg'daki mezarı başında anıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann mezarı başında anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada "Umudu büyütmenin ihtiyaç olduğu zamanlarda şehitlerimizden aldığımız direngenlikle karamsarlık eğilimlerini yene yene yürüyeceğiz" denildi.

Anmada KGÖ adına yapılan konuşmada "Ivana yoldaşın anılarının genç komünistlere yol gösterdiği ve parti saflarında ideolojik ve pratik mücadeleyi yükselterek yoldaşlarımıza yakışır şekilde yürüyeceğiz" denildi.

MLKP adına yapılan konuşmada ise "Kasım ayı hesaplaşma ayıdır. Devrimci eleştiri ve özeleştirinin gücü ile daha büyük mücadelelere yürüyeceğimiz bu yolda Hüseyin Demircioğlu'ndan, Tuncay Yıldırım'a, Baran Serhat'lardan Yeliz Erbay'lara kadar özgürlük ve sosyalizmin bayrağı her daim yüksekte tutulacak. Yoldaşlarımızın yaşamları eylemimize ışık tutmaya devam edecek" diye belirtildi.

Kutsiye Bozoklar'dan dizelerin okunduğu anmaya Ivana Hoffmann'ın annesi Ela Hoffmann'da katıldı.

Mezar anmasında ayrıca, 1941-1945 arasında ölümsüzleşen ve Ivana Hoffmann'ın mezarının yanında bulunan 194 sovyet askerinin anıtına da çiçekler bırakıldı.