11 Mayıs 2024 Cumartesi

İvana Hoffmann Cenevre'de anıldı

Til Temir'de şehit düşen MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) İsviçre'nin Cenevre kentinde anıldı.
IŞİD çetesine karşı savaşırken 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de şehit düşen MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) İsviçre'nin Cenevre kentinde anıldı.
 
Secours Rouge Genève (Kızıl İlkyardım Cenevre) tarafından anmaya  MLKP, SKB'nin yanı çok sayıda kurum teksilcisi katıldı.
 
Kızıl İlkyardım adına yapılan konuşmada, İvana Hoffmann'ın partisi MLKP'nin çağrısıyla Rojava topraklarına devrimi savunmak için gittiğini ve kendi gibi orada bulunan birçok enternasyonalist savaşçı ile birlikte IŞİD'e karşı savaşırken şehit düştüğünü ve onun unutulmaz bir özgürlük savaşçısı olduğunu belirtildi.
 
Anmada konuşan MLKP temsilcisi ise "Ivana Hoffmann Togo ve Alman asıllı genç bir devrimciydi. Özgürlüğe ve devrime olan inancı onu partisiyle birlikte örgütlü mücadeleye, Rojava'ya götürdü. Enternasyonalist devrimci ruhu ve Kürt halkına olan sonsuz sevgisiyle faşist çetelere karşı tüm Ortadoğu halkları için savaştı ve şehit düştü. Şimdi de enternasyonalist devrimciler MLKP'liler, YPG, YPJ, yiğit Efrîn halkı ve dostları Efrîn'de Faşist T.C ordusu ve çetelerinin tanklarına, toplarına, uçaklarına karşı çağın direnişini sergiliyorlar ve inanıyoruz ki her şeye rağmen kazanacaklar" diye belirtti.
 
Konuşmaların ardından şehid namirin sloganlarıyla anma sonlandırıldı.
 
Anma sonrası Uluslararası Kızıl İlkyardım, Rojava ve Şengal'e destek amaçlı tıbbi ilk yardım malzemesi kampanyasıyla ilgili bilgilendirme yaparak kampanyaya destek çağrısı yaptı.