6 Mayıs 2024 Pazartesi

İvana Hoffmann Berlin'de anıldı

Rojava'da IŞİD çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen enternasyonalist komünist savaşçı İvana Hoffmann, Almanya'nın Berlin kentinde anıldı.

Almanya'nın Berlin kentinde 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen enternasyonalist komünist savaşçı İvana Hoffmann anıldı.

Young Struggle ve Zora'nın çağrısıyla düzenlenen anmaya çok sayıda devrimci örgüt katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada Young Struggle açıklaması okundu. Açıklamada, İvana Hoffmann'ın devrimcileşme süreci anlatıldı.

Anma İvana'nın bir türkü kendi sesinden dinletildi. Sinevizyon gösterimi ve İvana'nın bıraktığı son mektubun okunmasıyla anma devam etti.

Anmada Sosyalist Kadınlar Birliği tarafından yapılan konuşmada, İvana'nın ölümsüzleşmesinin anlamını ve Rojava kadın devrimine dikkat çekildi. İvana'ya yazılan şiirlerin okunmasıyla anma sona erdi.

Anmada 7 Nisan 2019 tarihinde Türk devletinin hava saldırısında ölümsüzleşen Sarah Handelmann'da anıldı.

Berlin'de ikinci anma Women Defend Rojava, Young Struggle ve Zora'nın çağrısıyla gerçekleştirildi. İvana Hoffmann anısına Böcklerpark içerisinde anıt töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan anma, İvana'nın yaşamı ve mücadele hayatı anlatıldı. İvana'nın mektubunun okunduğu anma "İvana mücadelemizde yaşıyor", "Şehit namirin" sloganlarıyla anma sona erdi.