3 Mayıs 2024 Cuma

İtalya'da işçiler iş cinayetlerine karşı miting düzenledi

İtalya'da 9 Nisan'da Suviana Gölü'ndeki hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada 7 işçinin katledilmesinin ardından işçi sendikaları iş cinayetlerine karşı kitlesel miting düzenledi. Eylemde siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik katliam saldırılarına da tepki gösterildi.

İtalya'da işçi sendikaları, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri almayan patronların, iş cinayetlerinin sorumlusu olduğuna dikkat çekti. Sendikaların düzenlediği mitinge katılan binlerce işçi, iş cinayetlerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İtalya'nın en büyük işçi sendikalarından İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL) ve İtalyan İşçi Birliği'nin (UIL) çağrısıyla gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 20 bin işçi katıldı

İtalya'nın başkenti Roma'da Circo Massimo'da bir araya gelen işçiler, Ostiense Meydanına yürüdü. Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşte, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik katliam saldırıları da protesto edildi.

Mitingde söz alan CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini, güvencesizlik ve düşük ücret sorununa işaret etti. "Başta kamuda olmak üzere anayasal haklar garanti edilmiyor. İnsanlar, iş kazalarında ölmeye devam ediyor. Değişime ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

BİR YILDA BİN 41 İŞÇİ KATLEDİLDİ
İtalya'da 9 Nisan günü Suviana Gölü'ndeki hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada 7 işçinin hayatını kaybetmişti. 2023 yılında ise iş cinayetlerinde 1041 işçi katledildi.