29 Haziran 2024 Cumartesi

İtalya'da Hindistanlı tarım işçilerinden adalet yürüyüşü

İtalya'da tarım işçileri, iş kazasında yaralandıktan sonra patronu tarafından sokağa bırakılarak kan kaybından yaşamını yitiren Hindistanlı göçmen işçi Satnam Singh için adalet talebiyle yürüyüş yaptı.

İtalya'da Hindistanlı göçmen tarım işçisi Satnam Singh'in kolunun kesildiği iş kazası sonrasında sokak ortasında ölüme terk edilmesi üzerine işçiler ve sendikalar adalet yürüyüşü düzenledi.

Başkent Roma'nın 70 kilometre güneyindeki Latina kentinde, Satnam Singh isimli göçmen işçinin 17 Haziran'da çalıştığı çiftlikte kolunu iş makinesine kaptırarak ağır yaralanması ve sonrasında patron tarafından sokak ortasına bırakılarak yaşamını yitirmesine karşı öfke sürüyor. Singh'in ölümünün ardından Latina ve civarında yaşayan Hindistanlı göçmen işçiler kentte "Satnam için adalet istiyoruz" diyerek yürüyüş düzenledi. Sendikalar da yürüyüşe destek verdi.

Açıklamalarda göçmen tarım işçilerinin ülkede son derece kötü şartlarda çalıştırılmasına tepki gösterildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşün sonunda konuşan Lazio Bölgesi Hint Topluluğu Başkanı Gurmukh Sing, "Biz işyerinde haklarımızı istiyoruz, adalet istiyoruz. Satnam'ın yaşadıklarının bir daha yaşanmamasını istiyoruz" dedi. Sendika temsilcileri Satnam Singh'in durumunda olan binlerce göçmen tarım işçisinin yasal haklarıyla ilgili yapısal ve somut değişiklikler talep etti.

Latina Belediye Başkanı Matilde Celentano "Yarın başka bir Satnam'ın ölmesine engel olmak için mümkün olan her şeyi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Satnam Singh hakkındaki ön otopsi raporunda, işçinin aşırı kan kaybından yaşamını yitirdiği belirtildi.

Roma'nın güneyinde çok sayıda göçmen tarım işçisinin yaşadığı Latina'da bir çiftlikte çalışan Satnam Singh, 17 Haziran'da çalıştığı çiftlikte kolunu iş makinasına kaptırmı, ağır yaralı Singh'i hastaneye götürmek yerine sokak ortasında bırakan patron Antonello Lovato hakkında "kasıtsız öldürme", "iş yeri güvenliğine ilişkin düzenlemeleri ihlal etme" ve "yardım etmeme" nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.