3 Mayıs 2024 Cuma

İsviçre'de ırkçılıkla mücadele etkinlikleri düzenlendi

Seebrücke İsviçre, Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü dolayısıyla birçok kentte etkinlik düzenledi.

Seebrücke İsviçre, Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü dolayısıyla Luzern kantonunda pankart asma eylemi düzenledi. İsviçre genelinde düzenlenen etkinlikte dayanışma çağrıları yapıldı.

Koronavirüs salgınına karşı her zamankinden daha fazla dayanışma içerisinde hareket etmek gerektiğini belirten Seebrücke İsviçre, yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle virüsten en çok etkilenen yaşlılar, yoksullar, evsizler, mülteciler ile dayanışma içerisinde olunması gerektiğinin altı çizildi.

Koronavirüsün diğer tüm sorunları gölgede bıraktığı ifade edilen açıklamada, "AB sınırları dışında göçmenlere yönelik şiddet devam ediyor. Örneğin; Lesbos ve Samos'taki kalabalık kamplarda gözaltına alınanların temel tıbbi bakıma erişimi yok ve bu nedenle kendilerini koronavirüs salgınına karşı koruma şansı yok. Savaştan ve zulümden kaçan insanlar, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla Avrupa dışına itiliyor. Göçmenler sınır polisleri ve faşistlerin şiddetine maruz kalıyor" diye belirtildi.

Türkiye'nin sınırları açmasından sonra on binlerce göçmenin sınırlara akın ettiği ve burada insan hakları ihlalleri yaşandığı kaydedilen açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle planladıkları eylemleri iptal ettikleri belirtildi.