18 Mayıs 2024 Cumartesi

İsveç vatandaşı olan IŞİD'lilerin ailelerini teslim aldı

Özerk Yönetim'i ziyaret eden İsveç heyeti, vatandaşları olan IŞİD'lilerin çocuklarını ve eşlerini ülkelerine götürmek üzere teslim aldı.

Büyükelçi Frederic Florent ve yardımcısı Christine Hedenberg'in yer aldığı İsveç heyeti, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi ile görüşme gerçekleştirdi.

Heyet, Dış İlişkiler Daire Eş Başkan Yardımcısı Fener El Giret, Yönetim Kurulu Üyesi Nafiye Mihemed, Avrupa Dairesi Başkanı Wazêwaz Xelîl ve YPJ temsilcisi Lana Hisên tarafından karşılandı.

Eşbaşkan El Giret, DAİŞ çetelerinin Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırılarını hatırlattı, Uluslar arası güçlerin IŞİD çeteleri ve kamplarda yer alan aileleriyle ilgili sorumluluk almadığını belirtti.

Büyükelçi Florent de Hesekê'ye yönelik saldırılardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi, yaşamını yitirenlerin ailelere başsağlığı diledi. Florent, Özerk Yönetim'i desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmede Kuzey ve Doğu Suriye'nin, ekonomik ve siyasi durumu üzerine görüş alışverişi yapılırken, İsveç vatandaşı olan IŞİD'lilerin çocukları ve eşlerinin ülkelerine götürülmesi için belgeler imzalandı.