6 Mayıs 2024 Pazartesi

İsrail'e sebze meyve ihracatının 'şampiyonu' Türkiye

Gazze'de Filistin halkı açlıktan ölüme terk edilirken, İsrail'e sebze meyve ihracatında Türkiye ve Ürdün'ün birinci sırada olduğu ortaya çıktı. İsrail sebze meyve ihtiyacının yüzde 55'ini Türkiye'den karşılıyor.

Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana katliam saldırılarını artırdığı Gazze Şeridi'nde Filistin halkı, uygulanan ambargo nedeniyle açlıktan ölüme mahkum edilmiş durumda.

Türkiye'de yönetenler İsrail'in saldırılarına tutum alıyormuş gibi yaparken, bir yandan askeri bir yandan siyasi olarak siyonist rejime desteklerini sürdürüyor. Bugüne kadar hiçbir anlaşmayı iptal etmeyen Türk devletinin, Filistin halkı açlığa mahkum edilirken, İsrail'e sebze meyve ihracatı yaptığı da ortaya çıktı.

İsrail Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre; Türkiye İsrail'in sebze meyve ihtiyacının yüzde 55'ini karşılıyor.

Açıklanan verilere göre liste başında Türkiye bulunuyor. Türkiye'yi Ürdün takip ediyor.

Çok sayıda Filistinli mültecinin bulunduğu Ürdün'de halk, İsrail'e her türlü ihracatı ve transit mal geçişlerini sınırda yaptığı eylemlerle protesto ediyor.

Kudüs Haber Ağı'nın (QNN) İsrail Tarım Bakanlığı verilerinden hazırladığı listeye göre; siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını artırdığı 7 Ekim'de bu yana İsrail'e en fazla meyve-sebze ihracı yapan ülkeler sırasıyla şöyle:
Türkiye
Ürdün
Hollanda
İtalya 
Fransa
Çin