19 Mayıs 2024 Pazar

İsrail'de Netanyahu karşıtı eylemlere kısıtlama

İsrail'de yüzlerce kişi, Covid-19 nedeniyle alınan karantina kararını gerekçe göstererek Başbakan Netanyahu karşıtı eylemlere getirilen kısıtlama kararını protesto etti.

İsrail'de yüzlerce kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınan karantina kararını gerekçe göstererek Başbakan Benyamin Netanyahu karşıtı eylemlere getirilen kısıtlama kararını protesto etti.

Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde düzenlenen eyleme yüzlerce kişi katıldı.

Karantina kararı gerekçe gösterilerek Netanyahu karşıtı eylemlerin sınırlandırılmasını protesto eden eylemciler, Meclis önündeki yolu zaman zaman trafiğe kapattı.

"Protesto hakkımızı elimizden alamazsınız", "Oyun bitti" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, Netanyahu'yu istifaya çağıran sloganlar attı.

Yoldan geçen bazı Netanyahu taraftarları ile eylemciler arasında zaman zaman gerginlik yaşansa da polis saldırısı sonucu ciddi bir olay yaşanmadı.

Eylemciler, yanlarında getirdikleri hayvan gübresini meclis önündeki parka bıraktılar.

İsrail kabinesi, bu sabah, 18 Eylül'de getirilen karantina önlemlerini sıkılaştırmış ve Netanyahu karşıtı gösterilere katılacak kişi sayısını en fazla 2 bin ile sınırlandırmıştı.

İsrail'de 3 ayı aşkındır Covid-19 salgınını kötü yönetmesi ve hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle Netanyahu'nun istifası için eylemler düzenleniyordu.