18 Eylül 2024 Çarşamba

İsrail yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okula saldırı düzenledi

Siyonist İsrail, Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampında yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı okula saldırı düzenledi, aralarında 6 UNRWA çalışanı ve çocukların da bulunduğu 18 kişi katledildi.

Siyonist İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampında yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okulu bombaladı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, el-Jaouni okuluna yapılan saldırıda aralarında çocuklar ve UNRWA çalışanlarının da bulunduğu 18 kişinin katledildiği belirtildi. Aralarında ağır vakaların da bulunduğu 18'den fazla kişi de yaralandı.

Yerinden edilmiş 5 binden fazla Filistinlinin bulunduğu okula, daha önce dört kez bombardıman düzenlendiği öğrenildi.

UNRWA, saldırıda altı çalışanının öldürüldüğünü duyurdu. Bu, "bir BM kuruluşunun tek bir olayda yaşadığı en yüksek insan kaybı" oldu.

İsrail ordusu ise, savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki Jaouni okulunda "Hamas'a ait komuta ve kontrol merkezinde faaliyet gösteren teröristlere hassas bir saldırı gerçekleştirdiğini" savundu.