23 Ekim 2024 Çarşamba

İsrail Lübnan'a dönük katliam saldırılarını sürdürüyor

Siyonist İsrail ordusu Lübnan'a dönük işgal saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında katledilenlerin sayısı 2 bin 546'ya yükseldi.

Siyonist İsrail, Lübnan'a dönük işgal saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında 19 kişi katledildi, 35 kişi ise yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyinde yer alan Nebatiye ilçesinin merkezindeki Kessar Zater Mahallesi'nde konut ve ticari komplekslere düzenlediği hava saldırısı sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsrail savaş uçaklarının, ülkenin doğusundaki Hirmil'in ilçe merkezinde bir mahalleye düzenlediği hava saldırılarında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde de İsrail savaş uçaklarının güneydeki Bint Cubeyl ilçesine bağlı Haris kasabasında bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucu 2, Sayda ilçesine bağlı Tuffahata kasabasında bir eve düzenlediği hava saldırısında da 6 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Haberde, İsrail'in doğudaki Baalbek ilçesine bağlı Nebi Şit kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırılarını sürdürdü. Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları Dahiye'nin Gubeyri bölgesine 3 saldırı düzenledi. Saldırıda hedef alınan bir bina tamamen çöktü.

Siyonist İsrail ayrıca Beyrut'taki Refik Hariri Devlet Hastanesinin çevresini hedef aldı. Saldırıda 4'ü çocuk 18 kişi katledildi, en az 60 kişi ise yaralandı.

İsrail'in Lübnan'a dönük işgal saldırılarında katledilenlerin sayısı 2 bin 546'ya yükseldi.

İSRAİLLİ BİR BİNBAŞI ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la süren çatışmalarda İsrailli bir binbaşının öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyine karadan işgal harekatı başlatmıştı.

Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 19 oldu.