İsrail Komünist Partisi'nden Netahyahu'ya tepki

İsrail'in bölgeyi geniş ve tehlikeli bir tırmanışa sürüklediğini kaydeden İsrailli komünistler, İsrail hükümetinin yarattığı duruma karşı çıkma çağrısı yaptı. Açıklamada, "İsrail hükümetinin yarattığı durumu, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik daha da tehlikeli planları hayata geçirmek için kullanabileceği konusunda" uyarı yapıldı.
İsrail Komünist Partisi (Maki) ve Barış ve Eşitlik için Demokratik Cephe (HADAŞ) İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.
Netanyahu hükümetinin bölgeyi geniş ve tehlikeli bir tırmanışa sürüklediğini kaydeden İsrailli komünistler, "İran'a yönelik büyük çaplı İsrail saldırısına" karşı çıktıklarını duyurdu. Açıklamada, "Bugün tüm Ortadoğu'yu kapsayabilecek tehlikeli bir savaşın başlangıcı" olabilecek olan saldırının "durdurulması çağrısında" bulundu.
"Ortadoğu'da ve dünyanın her yerinde istisnasız tüm nükleer silah programlarına ilkesel olarak karşı çıkıyoruz ve tüm ülkeleri, dünyadaki insani felaketleri önlemeyi amaçlayan uluslararası anlaşmalara saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti: "İsrail hükümetinin yarattığı durumu, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik daha da tehlikeli planları hayata geçirmek için kullanabileceği konusunda uyarıyor, dünyayı, yaklaşan felaketi durdurmak için gerçek ve samimi tavırlar almaya çağırıyoruz. Bu tırmanışa karşı kamuoyunun protesto etmesini, aynı zamanda sakinlerin güvenliğini ve refahını korumak için kurallara uyulmasını talep ediyoruz."