27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail Halep'e hava saldırıları düzenledi

İsrail, Halep'e hava saldırıları düzenledi, aralarında Suriye ordusu askerleri ve Hizbullah savaşçılarının da bulunduğu en az 42 kişinin saldırılarda öldüğü kaydedildi.

İsrail, Suriye'de hükümetin kontrolündeki çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. 

Suriye ordusu, İsrail'in sabah Halep yakınlarına hava saldırıları düzenlediği ve çok sayıda kişinin saldırılarda hayatını kaybettiğini, pek çok kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırılar sırasında çevrede büyük hasar meydana geldiği de bildirildi.

Suriye Savunma Bakanlığı da, İsrail'in yerel saatle saat 01.45 sularında Halep'in güneydoğu kesimindeki çeşitli bölgeleri vurduğunu belirterek, çok sayıda sivil ve askeri personelin öldüğü açıklamasında bulundu. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, İsrail saldırılarında çoğunluğu Suriyeli asker olmak üzere 42 kişinin öldüğünü aktardı. SOHR, İsrail'in, Halep Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki Safira kasabasında konuşlu Lübnan merkezli Hizbullah'a ait füze depolarını hedef aldığını bildirdi. Ölenler arasında 5 Hizbullah savaşçısının da bulunduğu öğrenildi.

İsrailli yetkililerden saldırılarla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.