18 Nisan 2024 Perşembe

İsrail askerleri iki Filistinliyi katletti

İsrail'in işgal altında tuttuğu bölgelerde Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlenen operasyonda 14 yaşındaki bir genç vurulurken, epilepsi hastası Filistinli'nin cenaze töreninde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İşgal devleti İsrail'in Filistinlilere saldırısı duruyor. İsrail askerleri iki ayrı kentte14 yaşındaki Zeyd Fazıl Kaysiyye ile epilepsi hastası Mustafa Yunus'u katletti. 

MÜLTECİ KAMPINA BASKINDA BİR ÇOCUK VURULDU
İsrail askerleri, El-Halil kentindeki El-Fevvar Mülteci Kampı’na bu sabah düzenlediği baskın sırasında Zeyd Fazıl Kaysiyye isimli 14 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgilere göre, sabahın erken saatlerinde İsrail askerlerinin El-Fevvar Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın da askerler ile Filistinli gençler arasında şiddetli çatışma çıktı. İsrail askerleri, 14 yaşındaki Zeyd Fazıl Kaysiyye'yi başından vurdu. 4 Filistinli çeşitli yerlerinden gerçek mermiyle yaralandı, gençler hastaneye kaldırıldı.

İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullandığını, Filistinli gençlerin de taşlarla karşılık verdiğini ifade eden görgü tanıkları, arbedenin çok şiddetli geçtiğini ve saatlerce sürdüğünü kaydetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

FİLİSTİNLİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Hayfa'ya bağlı Ara beldesinde de İsrail askerleri dün epilepsi hastası Mustafa Yunus'u katletti. Yunus için bugün yapılan cenaze töreninde yüzlerce Filistinli sokağa çıktı.

Mustafa Yunus’un ailesi, İsrail polisinin, defin işlemlerinin gecikmesi ve Filistinlilerin yoğun katılımını engellemek için Yunus'un naaşını başka bir şehre naklettiğini kaydetti.

Yaşanan olayı protesto etmek için sokaklara dökülen Filistinliler İsrail'i protesto etti. Gösterilere saldıran İsrail polisi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. 3'ü çocuk olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İsrail parlamentosunda Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Komitesi, epilepsi hastası gencin ölümüyle ilgili derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

İsrail polisi, dün Mustafa Yunus'un tedavi amacıyla Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Hastanesi'nde bulunduğu sırada orada bulunan bir kişiyle arasında tartışma çıktığını, Filistinli gencin bu kişiyi bıçaklamaya çalıştığını ileri sürdü. Kardeşleri ise Yunus'un epilepsi hastası olduğunu ve annesiyle kontrol için geldiği hastanede öldürüldüğünü kaydetmişti.