19 Mayıs 2024 Pazar

İspanya'da evden çalışanların masrafını işveren karşılayacak

İspanya Başbakan Yardımcısı Iglesias, aylardır Covid-19 nedeniyle evden çalışmak zorunda kalan milyonlarca kişinin artan masrafları için harekete geçiyor. 

İspanya'da hükümet, Covid-19 nedeniyle aylardır evden çalışan milyonlarca kişinin artan masrafları için harekete geçiyor. Sendikalar ve iş insanlarıyla yapılan görüşmelerin ardından evden çalışma nedeniyle artan masrafların işveren tarafından karşılanmasında uzlaşma sağlandı. 

Konuya ilişkin devlet televizyonu TVE'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Pablo Iglesias, hazırlanan yasa tasarısında çalışanların evden çalışma kaynaklı tüm masraflarının şirketler tarafından ödenmesinin öngörüldüğünü belirtti. 

Çalışanlara esnek saatler sağlanmasısnın da planlandığını duyuran Iglesias, çalışanların haklarını korumanın temel bir mesele olduğunu belirtti.

Ancak işverenlerin hangi masrafları karşılayacağı ve bu uzlaşı kapsamında ne elde ettiğine dair bir açıklama yapılmadı. Tasarının önce kabinede onaylanması, ardından da parlamentoya gönderilmesi planlanıyor.