20 Nisan 2024 Cumartesi

İspanya'da çiftçiler sokaklara döküldü

İspanya'nın başkenti Madrid'de çiftçiler hükümetin yetersiz tarım politikalarına karşı sokaklara döküldü. Çiftçiler, tarım ve hayvancılık sektörlerinin ülke ekonomisi için önemini vurgulayarak, hükümetten taleplerini haykırdı.

İspanya'da hükümetin tarım politikasına tepki gösteren çiftçiler sokaklara döküldü. 2 milyondan fazla tarım ve hayvancılık sektörü çalışanının bağlı olduğu 200'ü aşkın derneğin çağrısıyla başkent Madrid'de toplanan çiftçiler, traktörleriyle şehir merkezine indi. "Yaşayan bir kırsal çevre için" temasıyla yapılan ve 6 saat süren eylem Tarım Bakanlığı binasının önünde sonlandırıldı.

Eylemde, tarım ve hayvancılığın halk ekonomisinin temeli olduğu vurgulanarak, büyük tehdit altında olan bu iki sektörün hükümet politikalarıyla tehlikeye atıldığı, ekonomik ve ideolojik çıkarlar tarafından sistematik olarak saldırıya uğradığı ifade edildi.

Üretim maliyetlerinin artmasına itiraz eden çiftçiler, adil fiyatlandırma, elektrik fiyatlarının düşürülmesi, tarım sigortası sisteminin genişletilmesi, sektörün modernizasyonu, çiftçiler arasında daha adil bir sulama planı geliştirilmesi, sektördeki gençlere ve kadınlara yönelik teşvik taleplerinde bulundu.

Çiftçiler, Madrid'deki eylemlerinin amacının uzun zamandır çözüm bekleyen ancak hiçbir adım atılmayan sorunlara karşı kamuoyunu bilinçlendirmek ve seslerini daha güçlü bir şekilde duyurmak olduğunu ifade etti.

Çiftçi Aurelio Orlando, "Tarım sektörü her geçen yıl hükümetler tarafından kendi kaderine terk ediliyor. Ürettiklerimizi düşük fiyatlara satıyoruz. Tahammül edecek durumda değiliz, hükümet bizi korumuyor ve protesto etmekte çok haklıyız" dedi.