26 Nisan 2024 Cuma

İskoçya Genç Komünistler Birliği'nden gözaltılara tepki

İskoçya Genç Komünistler Birliği Dundee Şubesi, ESP'ye yönelik gözaltı saldırısını kınayarak, sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada,"Türk ve Kürt yoldaşlarımızın yanında harekete geçmeye hazırız" denildi.

İskoçya Genç Komünistler Birliği Dundee Şubesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne yönelik gözaltı saldırısını kınadı. 

ESP üye ve yöneticileri ile HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da aralarında olduğu 14 sosyalistin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, "Türkiye'nin NATO destekli faşist devletinin işçi sınıfı ve antiemperyalist güçlere karşı sürdürdüğü uzun süreli kampanyasında işlediği sürekli tutuklamalar, zorla kaybetmeler ve cinayetler dizisinin en sonuncusu" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İster İskoçya'da, ister Türkiye'de veya Kürdistan'da, sosyalist mücadele ulusal olarak uluslararası anti-emperyalist mücadeleye bağlıdır. Kemer sıkma adı altında uzatmalı bir ekonomik yıpratma savaşı yürüten parlamenter burjuvazi, 2011'den bu yana toprağımızda tahmini 120.000 (covid-19 ölümleri hariç, şu anda 41.586'da) iddia ederek füze bileşenleri sattı. AKP devletine teçhizat, fosfat ve helikopter, tahminen 50.000'den fazla olduğunu iddia ediyor? aynı zaman diliminde,sanayi burjuvazisi aracılığıyla.

"Toprağımıza sermayenin elini kırmızıya boyayan yurttaşlarımızın kanı, Türkiye'deki AKP rejiminin elindeki Türk ve Kürt yoldaşlarımızın kanıyla aynı. İster sonu gelmeyen uzun süreli kemer sıkma eylemlerinin yavaş ölümü, ister sürü dokunulmazlığının sosyal öjeniği, ister gündelik ortadan kaybolmalar ve yargısız infazlar yoluyla, biz İskoçya ve Türkiye'deki işçiler ve sosyalistler, dipsizlere düşecek ve düşmeye devam edeceğiz.

"Genç Komünistler Birliği'nin Dundee şubesi, Türk ve Kürt yoldaşlarımızla omuz omuza duruyor ve Türkiye'deki faşist AKP hükümetinin utanmaz şiddetini ve İskoç Parlamentosu ve Birleşik Krallık Hükümeti'nin kayıtsız kayıtsızlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor."

Dundee'nin Genç Komünist Birliği, "Türk ve Kürt yoldaşlarımızın yanında harekete geçmeye hazır" dedi, gözaltındaki sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi.