19 Nisan 2024 Cuma

İşgalciler ekili tarım arazilerini ateşe veriyor

Türkiye'nin desteklediği çeteler, Girê Spî ve Minbic'te işgal altında olan bölgelerin sınırlarındaki tarım arazilerini yakıyor.

İşgal altındaki Girê Spî'ye bağlı köylerin cephe hattı durumundaki tarım arazilerinde sık sık yangın çıkıyor. İşgalci çeteler, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne bağlı ekili alanları bombalayarak, yanmasına neden oluyor. 

İşgalci çeteler, son birkaç gün içerisinde Girê Spî'ye bağlı Kopirlik, Qizelî ve Hûriyê; Eyn İsa'ya bağlı Temamîye, Hoşan ve Xalidiyê köylerinde arazi yangınları çıkardı. 

Bölge halkı, ekili arazilerinde çıkan yangına müdahale etmek istediklerinde, çetelerin işgali altındaki bölgelerden ateş açıldığını, tarlalarına gidemediklerini dile getirdi.

Minbic'in kuzeybatısındaki Cat köyünde de, işgalci çeteler tarafından yangın çıkarıldı. Minbic Askeri Meclisi, bölge halkı ile birlikte yangını söndürmeyi başardı.

Türkiye'nn desteklediği çeteler Şehba'nın Herbel köyüne de topçu atışlarıyla saldırdı. Saldırıyla birlikte buğday ve arpa ekili tarım arazilerinde yangın çıktı. Yangın, bölge halkı ve ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Qamişlo'nun Til Hemis ilçesine bağlı Ebu Cirin beldesinde çıkan arazi yangını da itfaiye ekipleri ve halkın çabaları sonucu büyümeden söndürüldü.