18 Mayıs 2024 Cumartesi

İşgalci İsrail'in saldırılarına karşı Filistinlilerin direnişi sürüyor

Siyonist İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılarda 35 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail'in Gazze'de bir binaya hava saldırısı düzenlemesinin ardından Hamas, Tel Aviv'e 130 roket attı.

Siyonist İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı Filistinlilerin direnişi sürüyor.

BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Zaatara askeri kontrol noktasında silahlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere ait bir araca ateş açması sonucu bir Filistinli yaşamını yitirdi, bir Filistinli de ağır yaralandı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarında bulunan Zaatara askeri kontrol noktasında silahlı saldırı girişimi olduğu öne sürüldü.

HAMAS TEL AVİV'E 130 ROKET ATTI
İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırısı düzenleyerek meskun alanda bir binayı vurmasının ardından Hamas Hareketi Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Tel Aviv'in güneyindeki Holon bölgesine düşen roketler nedeniyle 3 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail'in güneyindeki Aşdod'dan kuzeydeki Hayfa'ya kadar birçok bölgede uyarı sirenleri çaldı.

İsrail'in düzenlediği son hava saldırısının Gazze Şeridi'nin batısına gerçekleştiği belirtilirken, saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisi paylaşılmadı.

Bu arada Hamas, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e 130 roket attığını açıkladı.

HANADİ KULESİ YIKILDI
Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı Hanadi Kulesi, İsrail'in saldırı tehdidinden kısa süre sonra hava saldırısıyla yıkıldı.

Vurulan binanın yakınlarında bulunan Gazze TİKA ofisi de patlamanın etkisiyle çevredeki binalar gibi hasar gördü.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise Telegram'da yayınladığı mesajında İsrail'in Gazze'deki sivil binaları hedef alması durumunda Tel Aviv'e Askalan'dan daha şiddetli füze saldırıları düzenleneceğini belirtmişti.

MESCİD-İ AKSA'DA FİLİSTİNLİ GENÇLERE SALDIRI
İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ile Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda ses bombaları ve plastik mermilerle Filistinli gençlere yönelik saldırısında 27 kişi yaralandı.

SİVİLLERİN KALDIĞI 9 KATLI BİNA BOMBALANDI
İsrail savaş uçakları, Gazze'de sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu 9 katlı binayı da bombaladı.

Bombardımana maruz kalan sivillerin yaşadığı binada, basına ait ofisler bulunuyor.

Hasar gören binanın yıkılmak üzere olduğu ve saldırı nedeniyle çevresindeki binalarda da büyük hasar oluştuğu belirtildi.

İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde de Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

LİD KENTİNE ROKET ATILDI
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Filistin direniş örgütleri tarafından atılan roketler nedeniyle 2 İsrailli daha hayatını kaybetti.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, Gazze'den atılan bir roketin Lid kentinde araca çarpması sonucu 2 İsrailli kadının hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece Gazze'den atılan roketler nedeniyle hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 5'e yükseldi, 45 İsrailli de yaralandı.

GAZZE'DE YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 35'E YÜKSELDİ
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği hava saldırılarında bir evin bombalanması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, pazartesiden bugün saat 03.30'a dek süren saldırılar sonucunda, 2 Filistinlinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 35'e yükseldiği bildirildi.

İSRAİL BEN GURİON HAVALİMANI'NDAKİ SİVİL UÇUŞLARA ASKIYA ALDI
İsrail, Gazze Şeridi'nden Tel Aviv ve çevresine roket atışları sonrasında Ben Gurion Havalimanı'ndaki tüm sivil uçuşları askıya aldı.