17 Eylül 2024 Salı

İşgal altındaki Batı Şeria'da her 2 günde bir çocuk katledildi

DCIP raporuna göre, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023 ve 31 Temmuz 2024 arasında en az 141 Filistinli çocuk, yani her 2 günde bir çocuk, siyonist İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından katledildi. Cinayetlerin yüzde 60'ında İsrailli askerler ambulans ve sağlık ekiplerinin müdahalesini de engelledi. Hiçbir İsrail askeri yargılanmadı.

Çocuklar için Uluslararası Savunma - Filistin'in (DCIP) yayınladığı yeni rapora göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 140'tan fazla Filistinli çocuk İsrail askerleri ve siyonist yerleşimciler tarafından katledildi.

Görgü tanıklarına, tıbbi raporlara ve kamera görüntülerine dayanarak hazırlanan raporda, 7 Ekim 2023 ile 31 Temmuz 2024 arasında 141 Filistinli çocuğun katledildiği belgelendi.

Rapora göre, çocukların çoğu kafalarından ya da göğüslerinden silahla vurularak katledildi. 18 çocuk ise, sırtından vurularak katledildi.

Pek çok olayda, çocuklar keskin nişancılar tarafından hedef alındı. Araştırmacılar, İsrailli keskin nişancıların günlük yaşamına sürdüren Filistinli çocukları rutin bir şekilde hedef aldığını belirtti.

Raporda, katledilen 141 çocuğun hiçbirinin "tehdit oluşturmadığı" ve İsrail askerlerinin önceden bir uyarıda bulunduğuna dair herhangi bir delil olmadığı ifade edildi.

Çocukların hedef alınarak katledildiği vakaların yüzde 60'ında, İsrail güçleri ayrıca sistematik olarak ambulans ve sağlık emekçilerinin yaralı çocuklara erişimini engelledi.

DCIP, 2000'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 700'ü aşkın Filistinli çocuğun katledildiğini belgeledi. Bu ölümlerden yüzde 20'si 7 Ekim'den bu yana gerçekleşti.

Raporda, 141 çocuğun hiçbirinin katledilmesine ilişkin herhangi bir İsrail askerinin yargılanmadığı da vurgulandı.