27 Nisan 2024 Cumartesi

Irkçılık virüsü her yerde: Hindistan'da göçmenler yine dezenfektanla yıkandı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de memleketlerine dönmek için bekleyen göçmen işçilerin üzerine belediye işçisi tarafından dezenfektan püskürtülmesi tepki topladı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de sağlık taraması için bekleyen göçmen işçilerin üzerine bir belediye çalışanı tarafından dezenfektan püskürtülmesi tepki çekti.

Indepent Türkçe'de yer alan habere göre olay 22 Mayıs'ta Güney Delhi semtinde yaşandı. Göçmen işçiler evlerine dönmeden önce semtteki Lajpat Nagar okulunda yapılan sağlık taraması için kuyrukta bekliyordu.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde belediye bünyesindeki temizlik personelinden birisinin sokakları dezenfekte etmekte kullanılan maddeyi göçmen işçilerin üzerine kasıtlı şekilde püskürttüğü ve bir süre bu işlemi sürdürdüğü görülüyor.

BELEDİYEDEN 'YANLIŞLIK' AÇIKLAMASI
Güney Delhi belediyesi görüntülerin ortaya çıkması sonrası olayın "yanlışlıkla" yaşandığını iddia etti.

Belediyeden yapılan açıklamada belediye işçisinin tazyik nedeniyle püskürtme makinesini kontrol etmekte zorlandığı iddia edildi. Görevlilerin çevredeki halktan özür dilediği ve söz konusu işçinin dikkatli olması için uyarıldığı da açıklandı.

 

Shot this in Lajpat Nagar.
Migrants, waiting for a bus home, being sprayed with sanitisers by @OfficialSdmc workers.#coronavirus #MigrantWorkers pic.twitter.com/GrXegbw0Lu

— Amil Bhatnagar (@AmilwithanL) May 22, 2020