5 Mayıs 2024 Pazar

İlham Ehmed: Suriye ile anlaşma ihtimali var

Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ehmed, Suriye ile askeri anlamda belirli düzeylerde anlaşma yapıldığını ifade ederek ilerleyen günlerde siyasi adımların da atılacağını söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Eşbaşkanı İlham Ehmed, Suriye Hükümeti ile müzakere konusunda, askeri anlamda belirli düzeylerde anlaşma yapıldığını ifade ederek ilerleyen günlerde siyasi adımların da atılacağını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Suriye ordusunun bir parçası olacağına dair tartışmaların da gündemde olduğunu ifade eden İlham Ehmed, sınır güvenliği dışında Suriye Hükümeti ile bir anlaşmanın söz konusu olmadığını yeniledi.

Geçtiğimiz günlerde Mısır'ı ziyaret eden İlham Ehmed, "Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün'ün tutumunda değişim olduğunu önümüzdeki günlerde daha da değişeceğine inanıyoruz" dedi.

Suriye Hükümeti'nin DSG'yi parçalamayı ve bölgedeki aşiretleri karıştırmak için bir takım girişimleri vardı diyen İlham Ehmed, "Türkiye'nin saldırıları ile eş zamanlı olarak Rakka ve Tabqa gibi bölgelerden Arapları DSG ve Özerk Yönetime karşı harekete geçirmenin hesabını yapıyorlardı. Bu hesaplar boş çıktı" ifadelerini kullandı.