30 Mart 2024 Cumartesi

İGİF ve SKB'den Albayrak ve Şahin için Bern'de eylem

İGİF ve SKB, Yunanistan'ın Sakız adasında tutuklu bulunan Albayrak ve Şahin için İsviçre'nin Bern kentindeki Yunanistan Büyükelçiliği irtibat bürosu önünde eylem yaptı.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, Yunanistan'ın Sakız adasında tutuklu bulunan Hüseyin Şahin ve Alican Albayrak için İsviçre'nin Bern kentinde bulunan Yunanistan Büyükelçiliği irtibat bürosu önünde eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Albayrak ve Şahin'i derhal serbest bırakması ve mültecilere yönelik hukuksuz uygulamalarına son vermesi gerektiği ifade edildi.

"Mültecilere yardım etmek suç değildir", "Albayrak ve Şahin ile tüm politik tutsaklara özgürlük" dövizlerinin taşındığı eylemde, açıklamanın ardından Albayrak ve Şahin için hazırlanan dosya, irtibat bürosu çalışanlarına verilmek istendi, ancak yetkililer dosyayı kabul etmedi. Bu uygulamanın anti-demokratik olduğunu ifade eden SKB ve İGİF temsilcileri, eylemlerine iki sosyalistin özgür kalana kadar devam edeceği vurgulandı.