3 Mayıs 2024 Cuma

İGİF: Savaşa, ırkçılığa ve kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'a

İsviçre göçmen işçiler federasyonu (İGİF), İsviçre'de yerlisiyle göçmeniyle tüm işçi ve emekçilerin kapitalist krize, emperyalist savaşa, sosyal yıkım politikalarına, emeklilik yaşının yükseltilmesine, eşit işe eşit ücret talebi ve her türlü hak gasbına karşı alanlara çıkmaya, taleplerini yükseltmeye, birlik ve beraberliğini göstermeye çağırdı. 

İsviçre göçmen işçiler federasyonu (İGİF) savaşa, ırkçılığa ve kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'ta sokağa çağırdı. 1 Mayıs için saat 10.00'da Zürih Helvetiaplatz'ta toplanılacak. 

Ortadoğu'da Filistin ve Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, emperyalist savaşların işçi ve emekçilerin yaşamlarını yeni zamlarla, gıda yoksunluğuyla etkilediği belirtildi. Savaş bölgelerinden Avrupa ülkelerine gerçekleşen kitlesel göçler, emperyalistlerin ırkçılığı yükseltmesinin bahanesi olduğu ve göçmenlere yönelik ırkçı, faşist saldırıların artarak sürdüğü kaydedilen açıklamada, "İsviçre'de işçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin yaşamları, süreklileştirilen hak gasplarıyla, polis yasalarıyla, sosyal kesintilerin artırılmasıyla, ücretlerin düşürülmesiyle, emeklilik yasasındaki emeklilik yaşının yükseltilmesi talebi sürekli bir tehdide dönüşmektedir. Kadınların eşit  işe eşit ücret talebi her yıl reddedilmeye devam etmektedir. Kadın cinayetlerini gizlemeye devam ediyorlar. ilerici, devrimci  kurumlarımız sağcı faşist odaklar tarafından hedef gösterilmeye devam etmektedir. 1 Mayıs hala bazı kantonlarda yasal tatil olarak kabul edilmemektedir" denildi.

Emperyalist İsviçre devletinin, işçi ve emekçilerin saldırılara karşı örgütlü mücadelelerinin büyümesinden korktuğunun altı çizilen açıklamada, şu çağrı yapıldı: "Bu nedenle kendi güvenlikleri için bir dizi anti demokratik yasa çıkartmaktan da geri durmuyorlar. Ancak, korkunun ecele faydası yok! Dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta her alanda sokağa ve eyleme çıkarak özgürleşme taleplerimizi haykırmalıyız. Bizler İsviçre'de yerlisiyle göçmeniyle tüm işçi ve emekçilerin kapitalist krize, emperyalist savaşa, sosyal yıkım politikalarına, emeklilik yaşının yükseltilmesine, eşit işe eşit ücret talebi ve her türlü hak gasbına karşı alanlara çıkmaya, taleplerimizi yükseltmeye, birlik ve beraberliğimizi göstermeye çağırıyoruz!"