26 Nisan 2024 Cuma

İdlib'de yoğun bombardıman

Suriye'nin İdlib kenti kırsalı bugün de Rus ve Suriye savaş uçakları tarafından havadan vuruldu. Suriye ordusu da karadan çetelerin bulunduğu noktalara havan, roket ve tanklarla vurdu.
Suriye ordusunun Dera'da kontrolü sağlamasının ardından yeni hedef olarak belirlediği İdlib'e yönelik Rus savaş uçaklarının desteğiyle başlattığı saldırı devam ediyor. Son günlerde İdlib ile güneyindeki Hama kırsalında bulunan ilçe, belde, köy ve kasabalara yönelik Rus ve Suriye savaş uçaklarının bombardımanı bugün de devam etti. Hava saldırılarında Telaas, Abdin, Latamine, Habit ve Kefer Zite köyleri hedef alındı. Bölgelerde paniğe yol açan bombardımanlarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Bombardımanlarda hedef alınan Latamine Köyünde bulunan bir sahra hastanesi de saldırının ardından ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi.
 
Havadan saldırıların yanı sıra Suriye ordusu karadan da çetelerin bulunduğu köyleri ateş altına aldı. Uçak ve helikopterler ile kimi zaman varil bombalarıyla hedef alınan köyler, yakınındaki Suriye ordusu birlikleri tarafından havan, roket ve tanklarla da vurulduğu belirtildi. Karadan yapılan saldırılarda da bazı binaların yıkıldığı ve yaralananlar olduğu bildirildi.
 
Öte yandan İdlib ile Hama arasındaki Curin bölgesinde konuşlu Suriye ordusuna bağlı askerler, birkaç kilometre uzaklıkta bulunan çetelerin kontrolündeki Sermaniye köyünü hedef aldı. Suriye ordusu, çetelerin kontrol noktalarını havan ve roketlerle vurdu. Suriye'nin birbiri ardına yaptığı saldırıların ardından çetelerin kontrol noktalarından yükselen dumanlar birçok yerden de çıplak gözle gözlendi.