16 Mayıs 2024 Perşembe

İbrahim Kaypakkaya Paris'te düzenlenen yürüyüşle anıldı

Diyarbakır zindanlarında katledilen, '71 devrimci hareketi önderlerinden İbrahim Kaypakkaya Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Diyarbakır zindanlarında yoğun işkenceler sonucu 18 Mayıs 1973'te katledilen, ser verip sır vermeme geleneğinin yaratıcısı '71 devrimci hareketi önderlerinden İbrahim Kaypakkaya Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Sınıf Teorisi ve Partizan tarafından organize edilen yürüyüşe ADGB temsilcilerinin yanı sıra MLKP de katıldı. Gare de L'est önünde başlayan yürüyüş, Strasbourg Saint-Denis kemerinde son buldu.

Yürüyüşte, Sınıf Teorisi ve Partizan adına açılan "Çelik aldığı suyu unutmayacak" yazılı ortak pankartın yanı sıra Ekim 2020'de sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitiren Sinan Dersim'in fotoğrafının olduğu pankart taşıdı. Partizan, MKP, HBDH ve MLKP bayraklarının da taşındığı yürüyüş boyunca "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Önderimiz İbrahim Kaypakkaya", "Yaşasın devrimci mücadelemiz" sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından Sınıf Teorisi ve Partizan adına yapılan konuşmada, İbrahim Kaypakkaya'nın yaşamı, mücadesi ve önder niteliklerine vurgu yapıldı. ADGB adına yapılan konuşmada ise İbrahim Kaypakkaya'nın yanı sıra 18 Mayıs 1977'de Antep'te katledilen PKK önderlerinden Haki Karer'de anıldı. ADGB adına yapılan konuşmada "ADGB bileşenleri olarak Kaypakkaya ve Karer'i, ölümlerinin yıldönümünde saygıyla anarken; Onların, tüm ezilen halkların özgürlüğü, sosyalizm ve komünar bir dünya için; halkların birleşik mücadelesinin geliştirilmesi düşüncesine sahip çıktığımızı ve bunu gerçekleştirmek için tüm çabamızı göstereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dendi.

Anma alkış ve sloganlarla son buldu.