6 Mayıs 2024 Pazartesi

'Hrant Dink'in mücadeleci yanına sahip çıkılmalı'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 17'nci yıl dönümünde Ulm'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

17 yıl önce siyasi bir suikastle katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) bünyesinde faaliyet gösteren Tohum Kültür Merkezi tarafından Ulm'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma ve panelin moderatörlüğünü Tohum Derneği Başkanı Hasan Çelik yaptı.

Çelik, Hrant Dink suikastinin sürecini anlatarak, cinayetin bir devlet sorunu olduğunun altını çizdi.

Gazeteci Vartan Estukyan, bu cinayetle yeni bir sürecin başladığını ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi. Ermeni toplumundaki endişe ve korkunun daha da arttığı bu katliam sonrası Agos'ta çalışmaya başladığını aktaran Estukyan, "Maalesef, ürküp, endişelenen ve tedirgin olan sadece toplum değil, gazetede de bunu yaşadık" dedi.

"Hrant Dink'in romantik değil, mücadeleci yanına sahip çıkılmalı" diyen Estukyan, ancak bu şekilde Hrant Dink'e olan borcun ödenebileceğinin altını çizdi.

Konuşmasında, vakıflardan okullara, demografik yapıdan kültüre ve Ermenistan'a olmak üzere bir çok konuya değinen Estukyan, toplantının son bölümünde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.