6 Mayıs 2024 Pazartesi

Hol Kampı'ndaki IŞİD operasyonu tamamlandı

IŞİD çetelerinin ailelerinin yerleştirildiği Hol Kampında başlatılan güvenlik operasyonu sona erdi. İç Güvenlik Güçleri, aralarında çete sorumlularının da olduğu onlarca IŞİD'liyi yakaladı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kantonunda yer alan Hol Kampı'nda IŞİD hücrelerine yönelik başlatılan İnsani ve Güvenlik Operasyonu'nun ilk aşaması tamamlandı.

İç Güvenlik Güçleri'nin Demokratik Suriye güçleri (DSG) ve Özel Asayiş Birlikleri (YAT) ekiplerinin desteğiyle sürdürdüğü operasyon 10 gün sürdü. 60 binin üzerinde kişinin yaşadığı kampta bölüm bölüm sürdürülen operasyon kapsamında 125 çete üyesi yakalandı. Yakalananlardan 20'si çete emiriydi. Operasyonda yakalananlar arasında kampta işlenen cinayetlerin talimatını veren ve IŞİD örgütlenmesini yöneten birinci ve ikinci derece sorumlular da bulunuyor. Aramalar esnasında çetelere ait askeri mühimmat ile patlayıcı düzenekleri de ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan çetelerin itirafları sonucunda YAT'a bağlı güçler de ayrıca 51 operasyon gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda 33 IŞİD çetesi daha yakalandı. IŞİD'li kadınların oluşturduğu El Hesbê komitesine yönelik de operasyon gerçekleştirildi.