20 Nisan 2024 Cumartesi

Hindistan'da cinsel saldırılara karşı inek maskeli eylem

Hindistan'da artan cinsel istismar ve saldırılara karşı kadınlar "ineklerin daha iyi korunduğunu" belirterek, protesto kampanyası başlattı.
Hindistan'da son dönemde artan cinsel istismar ve saldırılara karşı kadınların eylemleri devam ediyor. Geçen hafta iki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra işkence ile katledilmeleri sonrası ülke genelinde büyük protesto gösterileri düzenlenmişti.
 
Ülkede dini inanış gereği ineklerin kutsal sayılması ve korunmasını örnek alan fotoğraf sanatçısı Sujatro Gosh'un, başlattığı eylemde kadınlar inek maskesi takarak kendilerine dönük saldırılara tepkilerini dile getiriyor.
 
Sujatro Gosh'un çektiği resimlerde kadınlar, geleneksel elbiseleriyle veya modern giyimleriyle görülüyor. Yüzlerini inek maskesiyle kapatan kadınlar, kendilerine yönelik saldırıları protesto ediyor.
 
Her yıl on binlerce kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı ülkede sadece 2016 yılında 40 bini aşkın cinsel saldırı vakası kayıtlara geçmişti. Ancak hem kast sistemi nedeniyle 'alt kastlardaki' bireylere yönelik cinsel saldırıların gizlenmesi hem de birçok kadının çaresizliği nedeniyle gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.