6 Mayıs 2024 Pazartesi

Hesekê Cezaevi'nden kaçan bazı IŞİD'liler yakalandı

Hesekê'deki Sina Cezaevinde bulunan IŞİD'li çeteler dün gece karışıklık çıkararak kaçma girişiminde bulundu. DSG ve Anti Terör Güçleri cezaevini abluka altına alırken uluslararası koalisyona ait uçaklarda kent üzerinde uçmaya devam ediyor.

IŞİD'in son işgal alanı Deyr ez Zor'un Baxoz Beldesi'nin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından özgürleştirilmesinin ardından tutuklanan yaklaşık 5 bin IŞİD çetesi, tutuldukları Hesekê'de bulunan Sina Cezaevi'nden kaçma girişiminde bulundu. Olay üzerine DSG savaşçıları hızla olay yerine gelirken Anti Terör Güçleri cezaevini abluka altına aldı. Yine kent üzerinde koalisyon uçakları dolaştı.

Yaklaşık 50 farklı ülkenin vatandaşı olan IŞİD çetelerinin kaldığı Hesekê Cezaevi Müdürü Rubar Hesen konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

'BAZI IŞİD'LİLER KAÇTI'
Çetelerin ilk olarak Uluslararası Koalisyon ve Hukuk Komitesi ile görüşmek istediğini ancak sonra cezaevine ait 2 kamerayı kırdığını kaydeden Hesen, çetelerin odalar arasındaki duvarları da kırdığını dile getirdi. Hesen açıklamasında, "Şu an bazı alanlar IŞİD'lilerin elinde ve bazıları da kaçtı" dedi.

IŞİD'li çetelerin kontrol altında tutulmasının sadece DSG'nin ve Uluslararası Koalisyonun görevi olmadığına dikkat çeken Hesen, "Bu cezaevinde 50 farklı ülkenin vatandaşı olan çeteler var. Bu devletlerin hiç biri destek vermiyor. Cezaevinde halen tam kontrol sağlanmadı. Ancak güvenlik güçleri cezaevinin iç ve dış noktalarını abluka altına aldı" diye belirtti.

DSG tarafından bugün yapılan operasyon sonucu bazı IŞİD çeteleri yakalandı.

Cezaevinde olaylar halen devam ediyor.