20 Nisan 2024 Cumartesi

Helin'i katleden Yetgin'e ağırlaştırılmış müebbet talebi

Helin Palandöken'i öldüren tutuklu sanık Mustafa Yetgin'e savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.
Pendik'te 13 Ekim tarihinde okul çıkışında Mustafa Yetgin tarafından av tüfeğiyle öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken'in katili Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.
 
Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Yetgin ile tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, mağdurlar Cemil Yıldız ile Deniz Morsümbül, müşteki Nihat Palandöken ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından savunma yapan Yetgin, önceki duruşmada gülerek savunma yapmasına ilişkin açıklamada bulunarak, "Geçen celse gülme gibi bir şey algılandı. Bu hususu da düzeltmek istiyorum. Ben gerginlikten ve sinirden böyle görünüyorum" dedi.
 
YETGİN'E AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
 
Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Yetgin'in "çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Savcı, ayrıca sanık Yetgin'in "silahla kasten yaralama" ve iki kişiye yönelik "silahla tehdit" suçlarından da 19 yıldan 36 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.
 
Tutuksuz yargılanan sanık Halis Can Dağarslan için ise savcı, "çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme", "çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme" ve "silahla kasten yaralamaya yardım etme" suçlarından 23 yıl 6 aydan 32 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.
 
Savcının mütalaasına karşı tutuklu ve tutuksuz sanıklar savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.